25 éves a Szent Ferenc Alapítvány

Kedves Olvasóink!

Böjte Csaba testvér 25 éve alapította a Szent Ferenc Alapítványt! Ebből az alkalomból 500 gyermekkel érkezik Budapestre 2018. szeptember 13-án. A gyermekek és Csaba testvér köszöntésére legyünk ott mi is minél többen!

A Budapesti Székely Kör Vezetősége

Csaba testvér felhívása:

Hosszú évekig mindenhova elmentem, ahova csak hívtak! Most, a Család évében, Szent Ferenc Alapítvány 25-ik szülinapján én hívlak benneteket nagy szeretettel!  2018 szeptember 13-án, Budapesten, az Arénában lesz  egy nagy rendezvény, hol gyermekeinkkel, népünk nagy előadóművészeivel szeretnénk hitet tenni az összetartozásról, a családról, arról, hogy jó az élet mellett dönteni, jó befogadni a gyermeket otthonunkba, egyszóval arról, hogy jobb Veled, Velünk a Világ!

Gyertek el, most én hívlak nagy nagy szeretettel!

Csaba t.

Jobb Velünk a világ!

Hatalmas szülinapi bulira hív Csaba testvér

Megakoncert az arénában, 500 fős szerenád a Dunán, az egészet egy szabadtéri piknik koronázza.

Idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Dévai Szent Ferenc Alapítvány. Ez az a szervezet, amelyen keresztül a világ bármely pontjáról kézzel fogható módon segítheti bárki Böjte Csaba misszióját. Misszió ez a javából, hiszen árva, szegény sorsú gyermekek ezrei köszönhetik sorsuk kiegyenesedését mindazoknak, akik a ferences szerzeteshez csatlakozva, a szeretet hatása alá kerülve valamilyen formában gazdagabbá tették ezt a negyed évszázadot.

Nem ám afféle hivatalos ünnepségre készül Csaba testvér és népes csapata – alaposan megadják a módját a jeles eseménynek. Szeptember 12-én indul a programsorozat egy fogadással. Nem, nem holmi protokoll udvariaskodás lesz svédasztalos körítéssel, hanem a félezer gyermekkel Budapestre befutó vonatot fogják fogadni azok a családok, akik pár napra ténylegesen befogadják Erdélyország ifjú képviselőit.

Szeptember 13-án aztán igazi szülinapi bulit csapnak mindazok, akik elfogadják Csaba testvér meghívását. A helyszín az ország egyik legnagyobb épülete, a Papp László Sportaréna lesz, a program gerincét pedig könnyűzenei koncertek adják majd. Neves sztárfellépők is színpadra lépnek, de ezúttal nem "szólóban", hanem mintegy fogadott szülőként, gondozóként kísérik egyes erdélyi szeretetházak lakóinak zenés műsorát. Kedves együttállás, hogy idén 20 éves a Nem adom fel együttes – ők szervezik a rendezvényt, fellépőként is bekapcsolódnak a nagy ünneplésbe. Ott lesz a Republic, az Edda, Ferenczi György, Oláh Ibolya és néhány meglepetés dalnok. Erre az eseményre már meg is kezdődött a jegyek értékesítése, IDE KATTINTVA lehet beszerezni a szükséges mennyiségű belépőt. Érdemes igyekezni, mert bár távolinak tűnik a dátum, egy ekkora helyszínnek is adódnak férőhelybeli korlátai.

Másnap akár az egész főváros meghallgathatja a gyerekek énekét. – Keresünk egy akkora hajót, amire mind az 500 gyermek felfér, s úgy gondoljuk, egy szép szerenáddal köszönjük meg a magyaroknak, hogy mellettünk állnak 25 esztendeje – avat be a részletekbe Csaba testvér. Lélekemelő dalolásnak ígérkezik ez a különleges hajóút...

Ezzel még nincs vége: szeptember 15-én, szombaton szabadtéri fesztivállal, óriási piknikkel koronázzák meg az ünnepeltek és barátaik az örömteli eseménysorozatot. Ennek a programnak várhatóan a máriaremetei kegytemplom kertje ad otthont.

Isten éltesse Böjte Csaba és lelki testvérei, befogadott gyermekei népes közösségét!

Forrás: Magnificat.ro

Közzététel: 2018. augusztus 26.

Budapesti Székely Kör