Kapcsolatépítő rendezvények – 2022-es év

1. A BSZK elnöke részvételével, aki egyben újságíró is kapcsolatépítés szempontjából részt vettünk a Hit Pajzsa díjátadó ünnepségén 2022. február 26-án. Tamás József erdélyi magyar püspök és Kontra Éva szerzetes kapta idén a Hit Pajzsa-díjat. Elnökünk tudósított az eseményről.

Kapcsolatépítő rendezvények

* * * *

2. A csömöri Sinka István Községi Könyvtár és a Gloria Victis Alapítvány szervezésében elnökünk: Frigyesy Ágnes, Szalézi Szent Ferenc-díjas újságíró, fotóriporter könyvbemutatóját tartották 2022. március 22-én a Sinka István Községi Könyvtárban. Közreműködött: Mátyás Sándor, a Gloria Victis Alapítvány elnöke, Dévai Nagy Kamilla, Liszt Ferenc-díjas énekművész és Zoltáni Zsolt, az Osztováta Együttes énekese.

* * * *

3. A MÁV-Start Zrt., a Kárpáteurópa Utazási Iroda és a Magyarság Háza sajtótájékoztatót szervezett 2022. március 31-én a Keleti Pályaudvar VIP-várójában, ugyanis 2022. Pünkösdjén két év járvány okozta kényszerszünet után ismét elindult a nagysikerű Össznemzeti Zarándokvonat: a Székely Gyors-Csíksomlyó Expressz Erdélybe, a csíksomlyói búcsúba, melynek élén a Tamási Áron 125 Emlékév tiszteletére felmatricázott MÁV mozdony haladt.

A sajtótájékoztatón Frigyesy Ágnes, Szalézi Szent Ferenc-díjas újságíró, fotóriporter, a Budapesti Székely Kör elnöke moderált, valamint tájékoztatta az újságírókat a 2022-es adománygyűjtés és átadás menetéről.

* * * *

4. Augusztus 26-án Frigyesy Ágnes elnök Székelyné Kőrösi Ilona, a kecskeméti Katona József Emlékház (szülőház) igazgató asszonyának meghívására Kecskemétre, szülővárosába látogatott. Jeles drámaírónk szülőházában, a róla elnevezett Emlékházban Dr. Frigyesy Ferenc agrármérnök, ügyvéd, egykori piarista (cserkész) diák, édesapja alakjának felidézésében segített Légrády Imre és Kovács Ferenc egykori kollégák, barátok, Lázár Miklós egykori kórustag. A kulturális emlékező programon, egyben Frigyesy Ágnes Böjte Csabáról szóló könyvének bemutatóján megtisztelő volt, hogy eljött Szabó Gellért, Szentkirály polgármestere, Frigyesy Ferenc egykori barátja. Továbbá Pekáry István Kecskemét alpolgármestere, és Iványosi-Szabó András volt alpolgármester is.

* * * *

5. Szeptember 18-án a BSZK vezetősége részt vett a Tőkés László díj-átadó ünnepségen, Kisvárdán, annál is inkább, mivel elnökünk szervezi évek óta - felkérésre - az ünnepi esemény média-jelenlétét. A 2022-es év díjazottja Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke volt. Gratulálunk!

Közzététel: 2023. július 27.

Budapesti Székely Kör