„Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség,
Magyarnak lenni: nagy s szent akarat”

(Sajó Sándor)

36. évébe lépett a Budapesti Székely Kör civil szervezet

Frigyesy-fotókkal

Jubileumi gálaestünket 2024. március 8-án tartottuk Budapesten, a Belgrád rakpart 21. szám alatt. A 35 éves a Budapesti Székely Kör című rendezvényünk 2. estjén fellépett Dévai Nagy Kamilla, Lukácsy Katalin, Várady Mária, Meleg Vilmos, Zoltáni Zsolt, Kóka Rozália művészek és az Érdi Bukovinai Székely Népdalkör 10 fős csoportja.

A hagyományőrző, lélekemelő gálaesten részt vettek az Erdélyi Körök Országos Szövetsége (EKOSZ) tagszervezetei. Szekeres Sándor, az EKOSZ elnöke köszöntő-beszédet mondott és elismerő oklevelet nyújtott át Frigyesy Ágnesnek, a Budapesti Székely Kör elnökének.

A 35 éves a Budapesti Székely Kör című rendezvényünk 2. estje

A jubiláló Budapesti Székely Kört és a vendégeket köszöntötte Ft. Szmutku Róbert plébános-esperes Nagybányáról, Nt. Tolnay István református esperes Nagykárolyból, Benedek Zsolt, Erzsébetváros polgármester-jelöltje (Fidesz), a másnapi ünnepi ebédnél pedig Nt. Gellért Gyula református esperes a székelyekről osztotta meg gondolatait az asztali áldás előtt Nagyváradról.

Partiumi vendégeink a BSZK elnökének meghívására érkeztek Budapestre.

A 35 éves a Budapesti Székely Kör című rendezvényünk 2. estje

A 3 órás teltházas estünk másnapján két remek ifjú idegenvezető kíséretében megtekintettük a Magyar Zene Házát, majd ünnepi ebéddel zárult a rendezvény-sorozat!

Hisszük, hogy a Jóisten az anyagiakat is előteremti a Budapesti Székely Kör további működéséhez, és az ünnepség-sorozat költségeit, ahogy Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár úr ígérte, hamarosan megkapjuk!  Soli Deo Gloria!

Frigyesy Ágnes elnök, BSZK

A 35 éves a Budapesti Székely Kör című rendezvényünk 2. estje

Közzététel: 2024. március 16.

Budapesti Székely Kör