ERDÉLY

Tájékoztató a 2017. évi túraprogramról

Kiemelt ajánlatunk:

Június – Csíksomlyói búcsú

Június – Csíksomlyói búcsú és Istenszéke

Július – Gyergyói napok, Medve-tó

Tervezet:
Székelyföld-Moldva: „Fogságban Foksányban” – Kirándulás Moldvába Kovászna-Ojtoz-Foksány-Pusztina és a Szent Anna-tó vidékére; Volt GULAG-foglyok és családtagjai, 13-16 éves diákok 50% kedvezménnyel! (GUL-16-AP-0006-támogatással)Bővebb leírás
52 000 Ft
Április 28–május 1.
Észak-Erdély (Szatmár-Máramaros) – Koltó, Nagybánya, Dés, Szamosújvár, Kerlés, Kalotaszeg; Volt GULAG-foglyok és családtagjai, 13-16 éves diákok 50% kedvezménnyel! (GUL-16-AP-0006-támogatással)
46 000 Ft
Május 18-21.
Csíksomlyói búcsú – Máréfalva-Szentegyháza Bővebb leírás
39 000 Ft
Június 2–5.
Csíksomlyói búcsú – Istenszéke meglátogatásával, gyergyóremetei és galonyai szállássalBővebb leírás
54 000 Ft
Június 2–6.
Gyergyói napok, falunap + Szováta – Falunapi fesztivál szovátai pihenővel, kirándulásokkalBővebb leírás
59 000 Ft
Július 7-13.
Erdély Szilágyság-Kalotaszeg és Dél Bihar – Szilágysomlyó-Szilágycseh-Zsibó-Zilah-Méra-Sztána-Nagyszalonta
49 000 Ft
Augusztus 9-13.
Erdély hegyei a Retyezáttól a Hargitáig
49 000 Ft
Szeptember 6-10.
Észak-Erdély-Máramaros-Koltó-Nagybánya
36 000 Ft
Október 13-15.
Szilveszter Erdélyben (szánkó, lovasszekér) – A 23 éve hagyományos szilveszteri bulizás a helyiekkel nagyon emlékezetes!
59 000 Ft
December 29 – 2018. január 2.

Jelentkezzen minél előbb!

További tudnivalók, elérhetőségek

Erdély

Erdély

Torockó, Székelykő

Utazzon velünk a csíksomlyói búcsúba!

A Budapesti Székely Kör két autóbuszos zarándokútja

2017. június 2-5.

Autóbuszos zarándoklat a legnagyobb magyar keresztény eseményre: a csíksomlyói búcsú helyszínére, Csíksomlyóra, Csík és Udvarhely vidékére.

Szállás: Máréfalván magángazdáknál

Utazással együtt 4 nap, 3 éjszaka, félpanzióval.

Utazás különjárati busszal, ára: 39 000 Ft
A tagdíjat fizetőknek, adományozóknak, valamint törzsutas tagoknak: 35 000 Ft

1. nap: Indulás hajnalban 05:30 órakor. Találkozó: Óbuda, Bécsi u. 231. előtti parkolónál, 05:45-kor a Flórián tér, 137-es busz megállójánál, pestieknek 06:00 órakor a Népligetnél, a Volán pu mellett.
Utazás: A Budapest-Nagyvárad-Kolozsvár-Máréfalva útvonalon, rövid pihenőkkel, érkezés a szálláshelyre kb. 19:00 órakor, ahol közös vacsora lesz.

2. nap: Reggeli után 8:00 órakor indulás a búcsú helyszínére, a Somlyó-nyeregbe, ahol részt veszünk a NAGYMISÉS pünkösdi búcsún. Fakultatív program: 17.00 óráig kirakodóvásárban vásárfiát lehet venni. Hajnalban 03:30 órakor napkelte-várás csángó asszonyokkal. Vasárnap (busszal + 500.-Ft/fő) Gyermekfilharmónia-koncert Szentegyházán, vacsora után kb. 19:30 órakor.

3. nap: Reggel a csoportunk a Gyilkos-tóhoz és a Békás-szoroshoz megy, majd az ezeréves határhoz utazunk, ahol megnézzük a Rákóczi várat, az egykori hősi emlékművet és a 30-as MÁV-őrházat, a szálláshelyre kb. 19 órára érünk vissza. Közös vacsora.

4. nap: Reggeli a korai órákban, majd indulás hazafelé 07.30 órakor. Utazás a Székelyudvarhely-Farkaslaka-Korond-Marosvásárhely-Budapest útvonalon.
Érkezés Budapestre kb. 22:00 órakor. Útközben Farkaslakán megállunk Tamási Áron sírjánál és Korondon vásárlási lehetőséggel.

A változás jogát a napi helyzetnek megfelelően fenntartjuk.

Jelentkezés, információk

Utazzon velünk a csíksomlyói búcsúba!

További erdélyi utak

CSÍKSOMLYÓI BÚCSÚ és az Istenszéke

2017. június 2-6.
5 nap, 4 éjszaka

Utazás a létszámnak megfelelően kisebb vagy nagyobb busszal, minimum 15 fővel

Elhelyezés: Gyergyóremetén magánházaknál 2-3 ágyas, zuhanyzós, wc-s szobákban, színes, műholdas televízióval felszerelve. Később Galonyán az Auguszta motelben, hasonló felszereltséggel (2-2 éj).

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Részvételi díj: 54 000 Ft/fő + 2.000 Ft/fő + 50 lej a hegyivezetés díja

Program:

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban. Határátkelés Ártándon. Nagyváradon rövid séta, (székesegyház, Püspöki Palota), majd pihenés a Királyhágón. Vacsora és szállás Gyergyóremetén.

2. nap: Reggeli után indulunk Csíksomlyóra, a pünkösdi búcsúba. Útközben tisztelgünk a „madéfalvi veszedelem” székely áldozatai előtt. Részt veszünk az ünnepi szentmisén, megtekintjük a kegytemplomot és a híres Szűz Mária kegyszobránál imádkozunk.
A kirakodó vásár felvonultatja Székelyföld népművészeti csodáit, melyből búcsúfiát választhatunk magunknak, innen az ezeréves határhoz utazunk, majd elfoglaljuk szállásunkat, kb 19 óra közös vacsora.

3. nap: Reggeli után kirándulás a Gyergyói havasok két természeti csodájához: a vadregényes Békás-szoroshoz és a Gyilkos-tóhoz, majd elbúcsúzunk vendéglátóinktól és Galonyára utazunk, a Maros áttörésen áthaladva; 17-18 óra körül érkezve.

4. nap: Erdész túravezetőnkkel és a fogadott járművel a hegyoldalra utazunk, majd a pásztorkutyákat elkerülve gyalog az Istenszékére sétálunk és az 1400 méter magasságban lévő „szék” pereméről a Maros-völgyi Mezőség a Görgényi- és a Kelemen-havasok csúcsaiban gyönyörködhetünk, ihatunk a tetőn lévő „csodaforrásból”. Innen visszajutva pihenhetünk.

5. nap: Reggeli után hazaindulunk, Marosvécsen megállunk Wass Albert sírjánál, egy kis látogatásra betérünk a Kemény-bárók visszaszolgáltatott várkastélyába, majd Marosvásárhelyen rövid séta. Este 22 óra körül érkezés Budapestre.

Jelentkezés, információk

További információk: Április 12-én, szerdán a 18 órai rendezvényünk előtt egy órával a jelentkezők részére tájékoztató-találkozót tartunk a Vármegye Galériában, befizetési lehetőséggel. Cím: 1052 Budapest, Vármegye utca 11.

Találkozzunk a 450 éve fennálló magyar szakrális hagyományt őrző székely magyarokkal és a világ minden tájáról odaérkezőkkel!

További erdélyi utak

ERDÉLY–SZÉKELYFÖLD
–SZOVÁTA

2017. július 7–13.

AUTÓBUSZOS kirándulás ERDÉLY legszebb tájaira, a Székelyföldre; időtartam: 7 nap, 6 éjszaka; 2 éj félpanzió Gyergyóban, 4 éj Szovátán, reggelivel.

Költség: 54 000 Ft/fő

Törzsutas-kedvezmény: 10 %
Az ár tartalmazza a kirándulásokat is.

PROGRAMTERVEZET (a változtatás joga fenntartva):

1. nap: indulás Budapestről reggel 6:oo-kor a Népligettől különjárati busszal. Utazás a Bp.-Nagyvárad-Bánffyhunyad úton. Közben pihenővel a Királyhágón, majd ezután Gyergyót vesszük be.

2. nap:  délelőtt falunapi program, délután kirándulás gyergyói nevezetességekhez – Szárhegy, Gyilkos-tó, Békás-szoros.
Falunapi programokon való részvétel, ismerkedés a helyiekkel.

3. nap:  kirándulás Csíkba. Előbb Csíkszereda-Csíksomlyó, majd további nevezetességek jönnek Csíkban – Csíkrákos és az 1000 éves határ; a szállásra (Szovátára) kb. 17 órakor érkezünk; a szálláshoz egész közel van a Medve-tó.

4. nap: kirándulás a környéken, majd a Vármező-pisztrángos megnézése

5-6.nap: délelőtt a parajdi sóbányához, majd Korondra kirándulunk, délután fürdési lehetőség.

7. nap: reggeli, majd Marosvásárhely rövid megnézése után utazunk hazafelé, pihenőkkel kb. 21-22 órára itthon is leszünk (580 km)
A Medve-tó madártávlatból

A Medve-tó madártávlatból

A tó körül még 5 sós és sós-iszapos kis tó található, ahol szintén lehet fürödni és izületi-pakolást alkalmazni ingyen.

Foglalót kérjül május 17-ig megfizetni. További részletek:

Jelentkezés, információk

További erdélyi utak
Budapesti Székely Kör