ERDÉLY

Tájékoztató a 2017. évi túraprogramról

Kiemelt ajánlatunk:

Április – Fogságban Foksányban

Június – Csíksomlyói búcsú

Június – Csíksomlyói búcsú és Istenszéke

Tervezet:
Székelyföld-Moldva: „Fogságban Foksányban” – Kirándulás Moldvába Kovászna-Ojtoz-Foksány-Pusztina és a Szent Anna-tó vidékére; Volt GULAG-foglyok és családtagjai, 13-16 éves diákok 50% kedvezménnyel! (GUL-16-AP-0006-támogatással)Bővebb leírás
52 000 Ft
Április 28–május 1.
Észak-Erdély (Szatmár-Máramaros) – Koltó, Nagybánya, Dés, Szamosújvár, Kerlés, Kalotaszeg; Volt GULAG-foglyok és családtagjai, 13-16 éves diákok 50% kedvezménnyel! (GUL-16-AP-0006-támogatással)
46 000 Ft
Május 18-21.
Csíksomlyói búcsú – Máréfalva-Szentegyháza Bővebb leírás
39 000 Ft
Június 2–5.
Csíksomlyói búcsú – Istenszéke meglátogatásával, gyergyóremetei és galonyai szállássalBővebb leírás
54 000 Ft
Június 2–6.
Gyergyói napok, falunap + Szováta – Falunapi fesztivál szovátai pihenővel, kirándulásokkal
59 000 Ft
Július 10-16.
Erdély Szilágyság-Kalotaszeg és Dél Bihar – Szilágysomlyó-Szilágycseh-Zsibó-Zilah-Méra-Sztána-Nagyszalonta
49 000 Ft
Augusztus 9-13.
Erdély hegyei a Retyezáttól a Hargitáig
49 000 Ft
Szeptember 6-10.
Észak-Erdély-Máramaros-Koltó-Nagybánya
36 000 Ft
Október 13-15.
Szilveszter Erdélyben (szánkó, lovasszekér) – A 23 éve hagyományos szilveszteri bulizás a helyiekkel nagyon emlékezetes!
59 000 Ft
December 29 – 2018. január 2.

Jelentkezzen minél előbb!

További tudnivalók, elérhetőségek

Erdély

Erdély

Torockó, Székelykő

„FOGSÁGBAN FOKSÁNYBAN”

ERDÉLY-SZÉKELYFÖLD HÁROMSZÉK
és MOLDVAI zarándokút

2017. április 28–május 1.

a GUL-16-A-P-0006 támogatásával

Buszos zarándokút, egybekötve Erdély földjének és népének megismerésével. Nevezetes tájain haladunk: a déli vidékeken át Arad-Déva-Szeben-Fogaras-Brassó és Háromszék érintésével.

Utazással együtt: 5 nap/4 éj félpanzió.

Volt fogoly, vagy közvetlen leszármazott
50 % kedvezményt vehet igénybe!

RÉSZVÉTELI DÍJ: 52 000 Ft/fő + fakultatív programok
(Budapesti Székely Köri tagoknak kedvezmény)

PROGRAMTERV:

1. nap: Indulás Budapestről reggel 6 órakor a Népliget Volán-pu. előtti parkolóból, utazás az M5-úton, az Arad-Déva-Szeben-Fogaras-Sepsiszentgyörgy útvonalon (720 km), érkezés kb. 19-20 órakor

2. nap: Utazás az Ozsdolai-szoroson Moldvába, előtte Foksányba, a volt fogolyelosztó központi táborhoz (illetve volt helyéhez) zarándoklunk, majd a csángókhoz Onyest/Onfalva környékére. Az Ojtozi-hágón visszafelé Berecken is megállunk, Gábor Áron szülőhelyén

3. nap: E napon megtekintjük Kézdi-szék nevezetes helyeit, Kézdivásárhelyt-Csernátont-Gelencét, majd vacsora

4. nap: Reggeli után megtekintjük Sepsiszentgyörgy nevezetességeit (Székely Nemzeti Múzeum, Megyeháza, Székely Mikó Kollégium), majd elindulunk a Szent Anna-tóhoz, onnan Csíkon keresztül Máréfalvára érkezünk, következő szálláshelyünkre

5. nap: Reggeli után hazaindulás, séta Udvarhelyen, Korondon, rövid pihenő a Királyhágón. A határátlépés (Ártánd) után érkezés Budapestre 19-21 óra körül

Jelentkezés, információk

Csángók

Utazzon velünk a csíksomlyói búcsúba!

A Budapesti Székely Kör két autóbuszos zarándokútja

2017. június 2-5.

Autóbuszos zarándoklat a legnagyobb magyar keresztény eseményre: a csíksomlyói búcsú helyszínére, Csíksomlyóra, Csík és Udvarhely vidékére.

Szállás: Máréfalván magángazdáknál

Utazással együtt 4 nap, 3 éjszaka, félpanzióval.

Utazás különjárati busszal, ára: 39 000 Ft
A tagdíjat fizetőknek, adományozóknak, valamint törzsutas tagoknak: 35 000 Ft

1. nap: Indulás hajnalban 05:30 órakor. Találkozó: Óbuda, Bécsi u. 231. előtti parkolónál, 05:45-kor a Flórián tér, 137-es busz megállójánál, pestieknek 06:00 órakor a Népligetnél, a Volán pu mellett.
Utazás: A Budapest-Nagyvárad-Kolozsvár-Máréfalva útvonalon, rövid pihenőkkel, érkezés a szálláshelyre kb. 19:00 órakor, ahol közös vacsora lesz.

2. nap: Reggeli után 8:00 órakor indulás a búcsú helyszínére, a Somlyó-nyeregbe, ahol részt veszünk a NAGYMISÉS pünkösdi búcsún. Fakultatív program: 17.00 óráig kirakodóvásárban vásárfiát lehet venni. Hajnalban 03:30 órakor napkelte-várás csángó asszonyokkal. Vasárnap (busszal + 500.-Ft/fő) Gyermekfilharmónia-koncert Szentegyházán, vacsora után kb. 19:30 órakor.

3. nap: Reggel a csoportunk a Gyilkos-tóhoz és a Békás-szoroshoz megy, majd az ezeréves határhoz utazunk, ahol megnézzük a Rákóczi várat, az egykori hősi emlékművet és a 30-as MÁV-őrházat, a szálláshelyre kb. 19 órára érünk vissza. Közös vacsora.

4. nap: Reggeli a korai órákban, majd indulás hazafelé 07.30 órakor. Utazás a Székelyudvarhely-Farkaslaka-Korond-Marosvásárhely-Budapest útvonalon.
Érkezés Budapestre kb. 22:00 órakor. Útközben Farkaslakán megállunk Tamási Áron sírjánál és Korondon vásárlási lehetőséggel.

A változás jogát a napi helyzetnek megfelelően fenntartjuk.

Jelentkezés, információk

Utazzon velünk a csíksomlyói búcsúba!

További erdélyi utak

CSÍKSOMLYÓI BÚCSÚ és az Istenszéke

2017. június 2-6.
5 nap, 4 éjszaka

Utazás a létszámnak megfelelően kisebb vagy nagyobb busszal, minimum 15 fővel

Elhelyezés: Gyergyóremetén magánházaknál 2-3 ágyas, zuhanyzós, wc-s szobákban, színes, műholdas televízióval felszerelve. Később Galonyán az Auguszta motelben, hasonló felszereltséggel (2-2 éj).

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Részvételi díj: 54 000 Ft/fő + 2.000 Ft/fő + 50 lej a hegyivezetés díja

Program:

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban. Határátkelés Ártándon. Nagyváradon rövid séta, (székesegyház, Püspöki Palota), majd pihenés a Királyhágón. Vacsora és szállás Gyergyóremetén.

2. nap: Reggeli után indulunk Csíksomlyóra, a pünkösdi búcsúba. Útközben tisztelgünk a „madéfalvi veszedelem” székely áldozatai előtt. Részt veszünk az ünnepi szentmisén, megtekintjük a kegytemplomot és a híres Szűz Mária kegyszobránál imádkozunk.
A kirakodó vásár felvonultatja Székelyföld népművészeti csodáit, melyből búcsúfiát választhatunk magunknak, innen az ezeréves határhoz utazunk, majd elfoglaljuk szállásunkat, kb 19 óra közös vacsora.

3. nap: Reggeli után kirándulás a Gyergyói havasok két természeti csodájához: a vadregényes Békás-szoroshoz és a Gyilkos-tóhoz, majd elbúcsúzunk vendéglátóinktól és Galonyára utazunk, a Maros áttörésen áthaladva; 17-18 óra körül érkezve.

4. nap: Erdész túravezetőnkkel és a fogadott járművel a hegyoldalra utazunk, majd a pásztorkutyákat elkerülve gyalog az Istenszékére sétálunk és az 1400 méter magasságban lévő „szék” pereméről a Maros-völgyi Mezőség a Görgényi- és a Kelemen-havasok csúcsaiban gyönyörködhetünk, ihatunk a tetőn lévő „csodaforrásból”. Innen visszajutva pihenhetünk.

5. nap: Reggeli után hazaindulunk, Marosvécsen megállunk Wass Albert sírjánál, egy kis látogatásra betérünk a Kemény-bárók visszaszolgáltatott várkastélyába, majd Marosvásárhelyen rövid séta. Este 22 óra körül érkezés Budapestre.

Jelentkezés, információk

További információk: Április 12-én, szerdán a 18 órai rendezvényünk előtt egy órával a jelentkezők részére tájékoztató-találkozót tartunk a Vármegye Galériában, befizetési lehetőséggel. Cím: 1052 Budapest, Vármegye utca 11.

Találkozzunk a 450 éve fennálló magyar szakrális hagyományt őrző székely magyarokkal és a világ minden tájáról odaérkezőkkel!

További erdélyi utak
Budapesti Székely Kör