ERDÉLY

További erdélyi utak

Kirándulás Szent László nyomában:

Torockó, Torda, Székelykő

Időpont: 2018. június 14–17.

Szent László nyomában járva felkeressük a tordai-hasadékot és a sóbányát. A legnyugatibb székely falun, Torockón megszállunk, ha bírjuk, a Székelykőre is felmászunk. Meglátogatjuk Torockószentgyörgyöt és várát, valamint Nagyenyedet és ősi kollégiumát, majd útban hazafelé Tordát és Kolozsvárt, a Házsongárdi temetővel együtt.

Szállás: 4 nap/3 éj félpanzióval Európa Nostra-díjas faházakban, Torockón, bőséges vacsorával és reggelivel.

1. nap: Indulás csütörtökön (14-én) Budapestről, 6:30-kor a József Attila Színház mellől. Utazás az M5-ös úton a Nagylak–Arad–Déva–GyulafehérvárNagyenyed–Torockó-útvonalon; Útközben megtekintjük Nagyenyeden az ősi kollégiumot és a gyulafehérvári érsekséget. Megérkezésünk Torockóra kb. 18:00 körül várható; elhelyezkedés, vacsora

2. nap: Torockó, Torda városa, a hasadék és a sóbánya megtekintése.        

3. nap: Kirándulás a Székelykőhöz és Torockószentgyörgyre, ahol a bátrabbak várat látogatnak.

4. nap: Kolozsvár rövid városnézés, séta a házsongárdi temetőben, majd utazás hazafelé a Királyhágó–Bors–Budapest-útvonalon, érkezés kb. 20-21 órakor.

Költség: 38 000 Ft/fő (+ belépők, kb. 40 lei)

Befizetési lehetőség: április 18-án, a Budapesti Székely Kör estje előtt, 17:30 órakor vagy az est végén, 20 óra körül.

Aki esetleg lemaradna erről az utazásról, pótolhatja július 19-22-e között.

További tudnivalók, elérhetőségek

Torockó, Székelykő

További erdélyi utak

Évfordulók - Wass Albert tájain

„Adjátok vissza hegyeimet” - Az Istenszéke

Időpont: 2018. június 21–24.

Kirándulás a neves erdélyi író által sokat emlegetett Funtinelle vidékére, a Kelemen-havasok előhegyeinek legjelentősebb, leghíresebb vulkáni kúpjára, Wass Albert kedves hegyére, az „Istenszékére” - 1400 méter magasságig. Látogatás Marosvécsre, a Kemény-várkastélyba, Wass Albert emlékeihez és nyughelyéhez, valamint Holtmarosra.

Utazás létszámnak megfelelő méretű autóbusszal, 5 nap, 4 éjszaka félpanzióval.

Programtervezet:

1. nap: Indulás Budapestről reggel 6:30 órakor a Népliget, buszállomás mellől.
Utazás a Budapest–Kolozsvár–Marosvásárhely-útvonalon. Ezután a Marosvölgyén tovább haladva Galonyára érkezünk, ahol az Auguszta Vadászkastélyban megszállunk és felkészülünk a másnapi túrára.

2. nap: Reggeli és vacsora között irány a Kelemen-havasok. Ameddig lehet, járművel (teherautóval) utazunk, majd az utolsó 2-3 kilométert gyalog tesszük meg az Istenszéke tetejére. Teherautót vagy traktort és a túravezetőt a helyszínen fizetjük.

3. nap: Reggeli után a Marosvidék néhány szép helyét tekintjük meg – Marosvécs és a Kemény-várkastély meglátogatása. Felkeressük Wass Albert síremlékét és a Helikon-emlékművet, majd megemlékezést tartunk a Wass Albert-évfordulón. Ezt követően Frigyesy Ágnes program- és médiafelelősünk Az Úr csodásan működik című könyvének bemutatóján vehetünk részt Marosvécsen

4. nap: Reggeli után látogatás Holtmarosra, meglátogatjuk Bartha József református tiszteletes gyülekezetét, résztveszünk a délelőtti istentiszteleten, majd sajtómunkatársunk könyvbemutatója következik. Útban hazafelé megállunk Szászrégenben stb. Hazaérkezés kb. 21 órakor.

Szállás: Galonyán, a Kemény-vadászkastélyban, a Kelemen-havasok lábánál

Szobák: egy-, kettő- és háromágyas szobákban, legtöbbjük közös zuhanyzós, összesen 23 férőhellyel. Mellette komfortos üdülőházak, ha szükséges, még 15-20 főt tudnak elhelyezni.

Étkezés: közösen a Vadászkastélyban, erdélyi módra.

Költség: 33 000 Ft/fő

Minimum 24 fős diákcsoport esetében + 2 fő ingyenes kísérő. Felnőtt-csoport idegenvezetővel: 38 000 Ft/fő minimum 35 fővel. (+ Kb. 30 lei a túravezető erdész és a szállítójármű bére)

További tudnivalók, elérhetőségek

További erdélyi utak

Erdély - Székelyföld - Szováta

Időpont: 2018. július 1-8.

Autóbuszos kirándulás Erdély legszebb tájaira, Székelyföldre

8 nap, 7 éjszaka, ebből 5 éjszaka Szovátán, 2 éjszaka Gyergyóremetén félpanzióval – Fakultatív program a Falunapon

Programtervezet:

 1. nap: Indulás Budapestről reggel 6:00 órakor a Népliget mellől különjárati autóbusszal. Utazás Budapest–Nagyvárad–Bánffyhunyad-útvonalon. Közben pihenő a Királyhágón, majd Szovátára érkezés kb. 17 órára

2. nap: Kirándulás Vármezőre egy kis pisztrángosra, délután a Medve-tó meglátogatása

3. nap: Délelőtt kirándulás Parajdra, a sóbánya megtekintése, majd Korondra látogatunk; délután fürdési lehetőség

4. nap: Reggeli után pihenés, nyaralás, fürdőzés Szovátán

5. nap: Fakultatív programokon vehetünk részt (pisztrángos, kisvasút, pihenés)

6. nap: Gyergyói nevezetességek felkeresése. (Gyilkos-tó–Békás-szoros stb.), majd aki a Falunapokon marad, elfoglalja új szálláshelyét.

7. nap: Gyergyóremetén Falunapi programok meglátogatása, Szovátán délelőtt kirándulás a környéken, délután szabadprogram, pihenés.

8. nap: Hazaindulás Gyergyóremete felé, ahol felvesszük az ottmaradottakat, majd a Maros-áttörésen keresztül felkeressük a marosvécsi várkastélyt, ezt követően a Marosvásárhely–Bánffyhunyad–Nagyvárad–Budapest-útvonalon hazaérkezés kb. 20 órakor

Költség: 59 000 Ft/fő (teraszos szoba + 10 Lei/éj)

Jelentkezés április 18-án 17 órakor vagy 19:30 órakor, az estünk előtt és után

További tudnivalók, elérhetőségek

Falunap Gyergyóremetén

Medve-tó

További erdélyi utak

Kirándulás Erdély nevezetes földjén át Moldvába

Időpont: 2018. augusztus 11-16.

Autóbuszos kirándulás Erdély nevezetes tájain át a havasokig, majd Moldvába utazunk a csángókhoz, az ezeréves határon túlra. Utazással együtt: 6 nap/5 éjszaka félpanzióval.

Programterv:  

1. nap: Indulás Budapestről, felszállás több helyszínen: Óbuda, Bécsi út 225. elől 6.00 óra, József Attila Színház parkolója 6.15 óra, Népliget mellől: 6.30 óra. Marosvásárhelyre érkezés kb. 16 óra

2. nap: Reggeli után kirándulás a Hargitán át a keleti határra a Csíkszereda–Gyimesbükk-útvonalon, közben megállás Farkaslakán, Székelyudvarhelyen és Csíksomlyón.

3. nap: Pihenés, séta a faluban, az ezeréves határ megtekintése

4. nap: Látogatás a gyimesi patakvölgyekbe, Hidegség, Bükkhavas stb. érintésével.

5. nap: Moldvai kaland a Gyimesi-hágótól Pusztinán át Németkőig (Karácsonykőig) a Bistrita-kolostorhoz, majd a Békás-szoroson át visszaérkezünk Erdélybe, szállás Gyergyóban.

6. nap: Reggeli után séta/vásárlás Parajdon és Korondon, majd folyamatos hazautazás. Pihenés a Királyhágón, érkezés Budapestre 20-21 óra körül.

Részvétel költsége: 54 000 Ft/fő + fakultatív programok

A foglaló befizetése május 30-ig esedékes

További tudnivalók, elérhetőségek

Moldvai lányok

Moldvai fiúk

További erdélyi utak

Észak-Erdély, Máramaros

Magyar Kulturális Napok Nagybányán

Időpont: 2018. szeptember 21-23.

Észak-Erdély, Máramaros (Partium és Szilágy-Szatmár Máramaros) – Autóbuszos kirándulás a magyar kultúra és történelem iránt érdeklődő tagjaink, barátaink részére Erdély külső részein, az egykori történelmi Magyarországon.

Szállás: 2 éjszaka Koltón vendéglátó gazdáknál; ellátás: reggeli, meleg vacsora.

Programtervezet:

1. nap: Indulás reggel 6:00 órakor a József Attila Színház oldalától, a Róbert Károly krt.–Árpád híd metrómegállónál. Vállaj határátkelőn át utazunk Nagykárolyra (a kastély megtekintése), Érmindszentre, Zilah-Zsibón (Wesselényi) keresztül Koltóra, szálláshelyünkre, érkezés 18 óra körül.

2. nap:  Nagybánya és Misztótfalu megtekintése, ahol Misztótfalusi Kiss Miklós, a nagy nyomdász emlékházába is betérünk. A városban a Hunyadiakra, Mátyás királyra, művészeinkre emlékezünk. Résztveszünk a nagybányai Magyar Kulturális Napok rendezvényein, amit ezen a hétvégén tartanak a városban.

3. nap: Megtekintjük Máramaros megye déli részeit, Máramaros-sziget városát, a szaploncai vidám temetőt, majd Avasújfalu-Szatmárnémeti érintésével 20 óra körül érkezünk Budapestre.

Költség: 35 000 Ft/fő (utazás, szállás, ellátás)

Kedvezmény: Augusztus 13-ig egyösszegben befizetve 32 000 Ft

Utazási költség és adomány befizethető a következő számlaszámunkon: 11712004-20113025

További tudnivalók, elérhetőségek

Koltó

Koltó

További erdélyi utak
Budapesti Székely Kör